Veelgestelde vragen

Vragen over ham
Een ham kiezen
Wat is de bezorgtijd?
Retourbeleid
Veiligheid en privacy 
Levering buiten de EU
Horeca, detailhandel en grootgebruikers
Over hamlovers
Feedback van klanten

Vragen over ham

Hoe kan ik een ham het beste bewaren? De ham wordt geleverd in een doos en is gewikkeld in een speciale katoenen doek en waxpapier. Als u de ham ongeveer een week wilt bewaren, kunt u dat het beste zo in de doos doen en de ham niet in de zon of op een andere warme plek plaatsen. Als u de ham langer dan een week wilt bewaren, kunt u de ham het beste uitpakken en ophangen. U kunt de ham dan bijvoorbeeld in de keuken ophangen of, en dat is eigenlijk nog beter, in een koele ruimte. De ham kan zo makkelijk drie maanden worden bewaard.

Als u de ham eenmaal hebt aangesneden, kunt u die het beste in een hamhouder plaatsen en afdekken met een doek.

Hoe lang blijft een ham goed? U kunt een ongesneden ham gemakkelijk 3 maanden bewaren als u die in uw keuken hangt. Nog beter is het als u de ham uit de zon in een koele ruimte ophangt. Als de ham eenmaal is aangesneden, blijft die ongeveer 6 weken goed (een schouderham 5 weken). Als u regelmatig van de ham snijdt, voorkomt u dat de ham uitdroogt. Bewaar ook vooral de eerste grote stukken huid die u wegsnijdt. Daarmee kunt u namelijk de aangesneden ham perfect afdekken en beschermen tegen onnodig uitdrogen.

Moet de ham in de koelkast worden bewaard? Een hele achterham of schouderham hoeft niet in de koelkast te worden bewaard. Een ontbeende ham of een gesneden ham kunt u wel beter in de koelkaast bewaren.

Is het moeilijk om een ham te snijden? Het snijden van een ham vergt wat oefening. U krijgt bij al onze hammen een duidelijke instructiedvd (in het Engels) en een hammes, dus u kunt meteen aan de slag. We hebben ook een heel goed geïllustreerd boek over dit onderwerp.

Wat is de bezorgtijd? De standaardbezorgtijd is 4-6 dagen. U kunt ook voor UPS Express kiezen voor bezorging op de volgende werkdag of voor TNT Express voor bezorging binnen 48 uur.

Heb ik een hamhouder nodig? Absoluut! Het is heel erg moeilijk om een hele achterham of schouderham te snijden zonder hamhouder. Bij veel van onze hammen krijgt u een gratis hamhouder en die is prima om mee te beginnen. U kunt op een gegeven moment ook kiezen voor een profesioneel model. Onder Accessoires vindt u verschillende soort hamhouders, zowel in basismodellen als luxere uitvoeringen.

Hoeveel ham heb ik nodig? De meeste grote hammen (achterham) wegen tussen de 7 en 8 kg. Ongeveer de helft hiervan is overheerlijke ham (de rest is huid, vet en bot). Als u de ham serveert als onderdeel van een tapasmaaltijd of als voorgerecht, kunt u uitgaan van 50 g per persoon. Als u uw tafelgenoten echter zelf laat snijden, moet u op meer ham per persoon rekenen. Onze ham is namelijk zo lekker dat de meeste mensen er maar moeilijk vanaf kunnen blijven! Voor een hoofdgerecht is 100 gram per persoon een goed uitgangspunt.

Een kleine ham (schouderham) van de voorpoot weegt doorgaans tussen de 4 en 5 kg en bevat iets meer vet dan een hele ham (achterham). Hiervan haalt u ongeveer 40% aan overheerlijke ham.

Er zijn zoveel hammen. Welke ham is voor mij het meest geschikt? Onder Een ham kiezen vindt u meer informatie over de verschillende hammen in ons assortiment.

Snelle bezorging

Alle bestellingen boven €249 worden gratis in Nederland bezorgd. Uw bestelling wordt rechtstreeks vanuit onze winkel in Barcelona geleverd en binnen 4-5 dagen bij u bezorgd. Wilt u uw ham sneller in huis? Dan kunt u kiezen voor de bezorgservice van UPS Express (bestelling binnen 24 uur).

Bestellingen die wij op werkdagen voor 09:00 uur ontvangen, worden nog op dezelfde dag verzonden. Zodra wij uw bestelling hebben verzonden, ontvangt u van ons een e-mail met een link en een track-en-tracenummer waarmee u uw bestelling precies kunt volgen.

Uw bestelling is veilig verpakt, zodat die gegarandeerd vers en in een perfecte staat bij u aankomt. Mocht u evengoed niet volledig tevreden zijn, dan storten wij uw geld terug of sturen wij een nieuw product. 

Retourbeleid

We willen graag dat onze klanten tevreden zijn. Als u niet helemaal tevreden bent over uw bestelling, laat het ons dan binnen 14 dagen weten en dan zorgen we voor een oplossing.

Veiligheid en privacy

We willen u overheerlijke ham en andere Spaanse topproducten leveren en u zeker geen kopzorgen bezorgen of blootstellen aan enig risico. Alle betalingen en transacties worden versleuteld met een sterke encryptie en verlopen via een beveiligde verbinding. We leggen uw creditcardgegevens niet vast en we slaan die gegevens ook niet op. Uw e-mailadres of persoonlijke gegevens zullen wij nooit aan iemand anders verstrekken.

Horeca, detailhandel en grootgebruikers

We hanteren speciale tarieven voor restaurants, cateraars, hotels, enz. Neem contact met ons op via wholesale@hamlovers.com voor meer informatie. We kunnen ook korting geven en maatwerk leveren bij relatiegeschenken. Neem contact met ons op via corporate@hamlovers.com om de mogelijkheden te bespreken.

Levering buiten de EU

We kunnen onze ham verzenden naar alle EU-landen en naar de VS. Wilt u een heerlijke ham laten bezorgen in de VS? Ga dan naar onze Amerikaanse website hamlovers.com.

Niet-eetbare producten kunnen we zowel vanuit Spanje als vanuit de VS wereldwijd naar elke bstemming sturen.

Over hamlovers

Hamlovers is eigendom van en wordt beheerd door Geovalent SL, registratienummer NIF B65250615. Ons adres is Mare de Dèu de Port 281, Local 2, 08038 Barcelona, Spanje.

Check our Terms & conditions.