Over ons

Hamlovers is een delicatessenwinkel op internet en is een zelfstandig bedrijf. Wij leveren fantastische Spaanse ham en andere delicatessenproducten aan klanten over de hele wereld.

Onze leveranciers zijn door ons persoonlijk geselecteerd en werken nog op dezelfde traditionele manier als de generaties voor hen.

We betrekken onze topkwaliteit ham van vakmensen, zoals de boerencoöperatie in de Pedroches Vallei in Andalusië. Of van La Jabugueña, waar de mensen pleiten voor een wettelijk vastgelegd keurmerk met strenge selectiecriteria voor ambachtelijke ham. We zijn er ook trots op dat we met wereldberoemde merken samenwerken zoals Cinco Jotas en Joselito uit het plaatsje Jabugo, dat bekend staat om zijn topkwaliteit ham.

Onze initiatiefnemers

Josh Merrow (43) komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse Greenwich, in het uiterste zuidwesten van Connecticut. Hij is getrouwd met een Spaanse en woont inmiddels alweer 12 jaar met zijn gezin in Barcelona. Josh is niet alleen dol op ham, maar ook een enthousiast wielrenner en jazzpianist. Guy Spriggs (49) is een Engelse ondernemer en fijnproever die verschillende succesvolle bedrijven in Engeland en Nederland heeft opgezet, voordat hij zich met zijn Nederlandse vrouw en kinderen vestigde in Barcelona om "zijn dromen waar te maken in die prachtige, zonnige stad aan zee". Josh en Guy kennen elkaar van het schoolplein. De twee liepen elkaar op een goede ochtend tegen het lijf toen ze hun kinderen naar school brachten. De vriendschap was al snel een feit en ook over het lanceren van hamproevers.nl hoefden de twee mannen niet lang na te denken toen ze zich realiseerden dat er buiten Spanje eigenlijk geen goede Spaanse ham te koop was. Geheel ten onrechte en vooral ook niet fair ten opzichte van de rest van de wereld, aldus Josh en Guy.

Hamproevers jury bij TV-programma Gordon Ramsay

Gordon Ramsay instrueert de keukenbrigade van Fino

Ramón Baiget en Josh Merrow van Hamproevers bespreken het eten

Hamproevers was uitgenodigd om in de jury plaats te nemen voor aflevering 8 van Ramsay's Best Restaurant. De filmopnamen vonden in juli in Londen plaats. Josh en Ramón (Ramón werkt voor ons in Spanje) en de andere juryleden, waaronder de Spaanse ambassadeur in het VK, proefden de gerechten van Fino en El Pirata, de twee beste Spaanse restaurants in Londen. Fino was de gelukkige winnaar en ging door naar de finale.